Ново на НОВА 1


Десетици Роми преживуваат собирајќи пластика на депонијата во Струга

Пожарот се изгасна, но проблемот со депонијата и натаму тлее. Со години трупаното ѓубре од цела Струга не може преку ноќ да исчезне.  Дивата депонија…


Собранието расправа за предложените заменици министри

На денешната собраниската седница пратениците ќе ги гласаат предлозите за заменици министри во Владата на Македонија. Премиерот Зоран Заев обраќајќи се до пратениците рече дека…


Нема да се случи колапс-Министерството ќе ги поддржи програмите за ХИВ

Нема да пропаднат програмите против СИДА, туберколоза и маларија чие финасирање од Глобалниот фонд завршува до крајот на месецот. Министерството за здравство ќе ги финансира и поддржи овие програми, вети денеска на прес конференција министерот за здравство Арбен Таравари
Таравари: Ревизија за работата на клиниките ќе има без исклучок

Mинистерот за здравство, Арбен Таравари потврди дека клиниките за неврохирургија и за радиотерапија и онкологија имаат нови директори. За нов директор на Клиниката за радиотерапија…


Несудените инвеститори во Македонски Брод ќе си ги барале парите назад

По објавувањето на сторијата на НОВА ТВ за лажното предизборно ветување на ВМРО-ДПМНЕ за голема инвестиција во Македонски Брод, со реакција се јави инвеститорот од…


(Портрет) Слободан Ивчевски, професионален мотоциклист

Слободан Ивчевски е професионален мотоциклист кој реди успеси на меѓународни натпреварувања без притоа да има соодветно место за тренирање или пак финансиска помош од државата. Тој раскажува за остварувањето на својот сон, за адреналинот кој го движи во мото спортот како и за успесите


Видете вака, Софијанова!

Видете вака, Софијанова!  Верувам дека ќе останете да бидете добар лекар кој ќе продолжи да спасува детски животи на најтешкиот оддел – интензивна нега. Но, директорската функција не ја заслужувате!