Ново на НОВА 1

Пропаста не доаѓа сама

Буквално ги избркаа младите и амбициозни лекари, им ги дадоа на послужавник како готов кадар на развиените земји.А, партиските војници се уште си раководат со клиниките. Проста математика. Пропаста не доаѓа сама. Треба да и создадеш услови за да дојде. Што е тука нејасно?


СЈО: Не водиме постапка против обвинителот Владимир Милошевски

До Специјалното јавно обвинителство доставена е кривична пријава од СДСМ против јавниот обвинител Владимир Милошевски и други непознати лица, за која е оформен предмет. „Предистражната…


ЈО: Одбиено барањето за изземање на обвинителот во „Поткуп“

Адвокатскиот тим на лидерот на опозицијата Зоран Заев денеска на рочиштето за „Поткуп“ побара Милошевски да биде изземен од случајот додека Специјалното јавно обвинителство не се изјасни за кривичната пријава што тие ја поднеле против него пред повеќе од една годинаФинална одлука за Трамп: Електорите изложени на смртни закани

538 електори се изложени на закани од приврзаници на демократите и на притисоци од републиканците пред денешното изјаснување со кое треба да го потврдат изборот на Доналд Трамп на претседател на САД


ВМРО-ДПМНЕ поднесе тужба до Управен суд против решението на ДИК

„ВМРО-ДПМНЕ како предводник на коалицијата За подобра Македонија вечерва до Управниот суд на Република Македонија поднесе тужба против решението на Државната изборна комисија УП1 10…