Ново на НОВА 1
По Ханјдл и Нуланд доаѓа во Скопје

Се зголемува притисокот од меѓународниот фактор за излез од кризата. Денеска во Скопје пристигнува Специјалниот пратеник Јоханес Ханјдл, а следниот понеделник во Македонија ќе пристигне и Викторија Нуланд, помошник државен секретар за Европа и ЕвроазијаМаслото од канабис нема да го има во аптеките до септември

Причината за ова е што во Министерството за здравство заборавиле да испратат барање за дозвола до Бордот за наркотици во Виена, а без тоа не може да започне процесот на производство
ВИДЕО: In and out

ЕУ бара начин да преживее. Не сака да ја дели судбината на Велика Британија која без Шкотска повеќе нема да биде цела.