Ново на НОВА 2

За македонскиот јазик во и надвор од Македонија

Затворени лекторати, обидот да се стави во мирување Катедрата за македонски јазик и книжевност, НЕспроведување лекторски испит од страна на Министерството за култура цели четири години, НЕинвестирање во македонистиката…Ваква „грижа“ за македонскиот јазик чуму ни е???Синдикатот на дипломатите се оградува од постапките на Иванов

СМДС го повикуваат Претседателот Иванов да ги преиспита своите сознанија, да не се базира само на медиумски јавувања посебно кога се работи за изнесување оценки каде се инволвирани странски држави
ПРОЦЕС: Ќе има ли правда за малата Тамара Димовска

Ќе има ли конечно правда за малата Тамара? Дали на идната Влада случај за кој се крена целата македонска јавност, ќе и биде приоритет? Во ПРОЦЕС зборуваат нејзината мајка Жаклина Димовска и Неда Чаловска од Хелсиншкиот комитет.Груевски за БТВ: Нова Влада со албанските партии е крај за државата

Создавањето на нова Влада, поддржана од албанските партии ќе доведе до крај на македонската држава и крие опасност за нов етнички конфликт на Балканот, рече во интервју за БТВ, Груевски