Ново на НОВА 2


Заев: Републиката повторно ќе ја изградиме според илинденските идеали

Наметната е лажна поделба на партизани и комити со цел едната партија да се поврзе со наследството на броците од првиот Илинден, а другата со востаниците од вториот Илинден. Не постои таква поделба, рече Заев

Како Талески од притвор раководи со општина Битола

Битолскиот градоначалник Владимир Талески, кој е осомничен за злоупотреба на службената положба и проневера на пари во случајот „Транспортер“, се уште формално раководи со општина Битола.