Ново на НОВА 2

Кавга за владините реклами, ЗНМ ја напушти средбата

Здружението на новинари на Македонија денеска го напушти брифингот организиран од Министерството за информатичко општество и администрација, на кој министерката Марта Арсовска Томовска го претстави…

Лустрациска ги негира манипулациите на Миленко за Мето Јовановски

Комисијата за верификација на фактите потенцира дека за писателот и прв претседател на Хелсиншкиот комитет, Мето Јовановски, ниту има донесено Решение за соработка со органите…Прва санкција од ЕУ за Македонија- стопирани 27 милиони евра од ИПА

Стопирањето на дел од помошта преку ИПА-фондовите, од околу 27 милиони евра, е првата санкција кон Македонија од Брисел поради нерешавањето на политичката криза, објави…МВР:Павле Богоевски бил приведен зашто транспарентите биле навредливи

Министерството за внатрешни работи по девет дена испрати одговор на прашањата за НОВА зошто активистот Павле Богоевски беше уапсен во близина на Камениот Мост за…


Власта готви паралелен систем за УКИМ

Формирањето на Универзитетот „Дамјан Груев“ е намера на власта да направи капитулација на УКИМ под превезот на „зголемување на конкуренцијата“, коментираат универзитетските професори со кои разговараше НОВА