Ново на НОВА 2


Војската чувар на секуларна држава, причина за воениот удар во Турција

Турските воени елити со години влегуваат во дискретни и помалку дискретни судири со режимот на претседателот Ердоган. Војската во Турција традиционално има значајна улога во безбедносно…


Кој е контроверзниот БоЏо на чело на дипломатските односи на Британија

Новиот министер за надворешни работи на Велика Британија, Александар Борис де Фефел Џонсон беше еден од главните заговарачи за излез на Кралството од Европската унија…