Република

ВМРО-ДПМНЕ: ЛЕД екраните се законски набавени

ЛЕД мониторите кои ги спомнува директорот на СОЗР, Петар Мирчевски  се набавени во транспарентна процедура на законски начин и остануваат во сопственост на државата, реагираат…

Прочитај Повеќе

Средношколците излегоа на протест и во Делчево

-Протестот е организиран за да го искажеме нашиот револт контра математика, бидејќи не му оди на секој ученик овој предмет, а на крај ќе има последици со финалните поени од државната матура по тој предмет. Апсурдно е да полагаат математика средношколци кои сакаат да се запишат на Правен факултет, на Историја или слично. Затоа овие реформи мора да запрат, изјави за НОВА средношколката Катерина Сопаловска од Делчево