Република

ДУТ „Шангајската Листа“ ја смета за манипулативна и тенденциозна

Според проректорот за образование Фахари Рамазани, ранигирањето е спроведено тенденциозно и без почитување на основните критериуми за високото образование, нагласувајќи дека „Шангајската Листа“ на ДУТ му направила голема неправда


Расправија за буџетот во општина Кочани

Се собрале два милиони денари помалку Данок на имот, а приходите за комуналии се оствариле само 40 % од проектираното. Најголемо потфрлување, според опозицијата, има кај капиталните расходиПровални кражби во две цркви

Од црквата „Св.Климент Охридски“ во охридското село Климештани се одземени седум икони, еден сребрен крст и 600 денари. За време на викендот пет икони се украдени од црква во гостиварското село Ничпур во црквата „Св. Атанасие“


Заев како Самурај најави фер и воинствена политичка битка

Јас сум Самурај и се надевам дека токму овој воинствен изглед на претседателот на СДСМ и градоначалник на Струмица најавува фер, воинствена и политичка битка на нашата политичка сцена која претстои во наредните месеци – рече Зоран Заев


Судовите во Повардарието „обезглавени“, Судски совет не избира претседатели

Судовите во Велес, Неготино, Кавадарци и Гевгелија речиси 10 месеци немаат претседтели, а Судскиот совет кој требаше да ги избере уште во март оваа година, не закажува седница за избор