Свет

Експлозија во Истанбул, најмалку 20 повредени

Силна екслозија се случила вечерва пред фудбалскиот стадион во Истанбул, по завршувањето на натпревар меѓу два големи спортски тимови, во која најмалку 20 луѓе се повредени

Прочитај Повеќе

Италија: Усвоен буџетот, Ренци може да поднесе оставка

Ренци најави оставка на премиерската функција доколку мнозинството Итаијанци се изјаснат против уставните реформи за укинување на овластувањата на Горниот дом на Парламентот, што и се случи, но претседателот го замоли да остане до донесување на буџетот