СветРепубликанците и демократите постигнаа договор за санкциите кон Русија

Претставници на Републиканската и на Демократската партија во американскиот Конгрес објавија дека постигнале договор за широк пакет санкции кон Русија. Целта на овој пакет санкции…
Ентони Скарамучи: Од банкар на Вол Стрит до гласноговорник на Трамп

Претседателот Доналд Трамп предизвика турбуленција во својот Кабинет, назначувајќи го банкарот од Волстрит, Ентони Скарамучи, за директор за комуникации во Белата куќа. Секретарот за печат…