Свет
Русија ги забрани jеховините сведоци

Русија ги забрани јеховините сведоци откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. Судиите наредиле да се затвори штабот на групата во Русија…


Тероризам во Париз: Белгиецот што се предаде нема врска со нападите

Обвинителот во Антверпен изјави дека човекот се предал откако ја видел својата слика на социјалните мрежи како осомничен. Според него, овој човек нема врска со нападите и дека не е дел од истрагата за тероризам, објави АП