Свет


Обвинителството бара затвор за Долче и Габана

Миланското обвинителство бара 2 години и шест месеци затворска казна против дизајнерското дуо Доменико Долче и Стефано Габана затоа што не пријавиле една милијарда евра приходи на даночните органиOтров рицин во писма до Блумберг

Прелиминарните тестови на две писма испратени до градоначалникот на Њујорк, Мајкл Блумберг, сугерираат тие содржат смртоносен отров рицин


Брисел: Белград и Приштина забрзано со дијалог

Во Брисел денеска за првпат има средба на тимовите за имплементација на договорот меѓу Белград и Приштина додека паралелно ќе се води и експертски дијалог за електричната енергија и телекомуникациитеПретседателот на БиХ смета дека не ги прекршил овластувањата

Будимир истакна дека немал никакви предупредувања од Министерството за правда на Федерацијата, кое, како што смета, би требало да го предупреди и во случај да имало кршење на законот со некои одлукиПламен Орешарски нов бугарски премиер

Новата Влада, што ја поддржуваат социјалистите и нивните сојузници од партијата на етничките Турци, ја предводи Пламен Орешарски, поранешен министер за финансии