Свет


Одложенo гласањето во Кипар

Според претседателот Никос Анастасиадес ова е трагичен момент за Кипар, но народот мора да ги прифати наведените мерки, во спротивно, последиците би биле катастрофални за земјатаКина: САД да делуваат претпазливо

Пентагон претходно изјави дека САД ја информирала Кина, соседот на Северна Кореја и најблизок соработник, за својата одлука да го засили ракетниот штит, но одби да ја толкува реакцијата на официјален Пекинг


Драстичен пад на популарноста на Оланд

Оланд своето претседателствување го започна со поддршка од 59 отсто од Французите, но оттогаш се измачува да ги исполни дадените ветувања за сопирање на растот на невработеноста


Нафтата поевтинува

Утрово поевтинила сировата нафта, поради загриженоста на инвеститорите околу можниот неуспех на планот за плаќање на пакетот за помош на Кипар