Свет
САД: Мнозинството Американци против имигрантите

Повеќе од половина од американските граѓани веруваат дека повеќето или сите од 11 милиони во земјата илегални имигранти треба да бидат депортирани. Со овие резултати се покажуваат потешкотиите со кои се соочуваат законодавците кои се обидуваат да го реформираат имиграцискиот систем на САД

Нема договор Дачиќ – Тачи

По претходните најави дека ова е решавачка рунда разговори, сега во Брисел со поумерени изјави, дека „темата е тешка и дека е потребно повеќе време за изнаоѓање решение”