Свет

Крвав јубилеј на египетската револуција

Најмалку седум луѓе се убиени , стотици се повредени за време на судирите помеѓу анти-владините протестанти и лојалните припадници на претседателот Мохамед Морси


Кацин: Косовски рецепт за Кипар

Анкара и Кипар треба да создадат заедничка иднина според примерот на Србија и Косово, смета специјалниот известувач од Европскиот парламент за Србија, Јелко Кацин. Во внатрешната политика на ЕУ, Кацин се залага и за укинување на визниот режим за Турција.