Uncategorised

Ултиматум на арапските земји до Катар- се бара да ја затвори Ал Џезира

 Четири арапски држави, кои го изолираа Катар, наводно, и доставиле на земјата листа од 13 барања, меѓу кои и некои кои најверојатно ќе ја налутат…

Прочитај Повеќе

Нема вакцини против менингитис во државата

Вакцините ги нема во ниту еден центар за јавно здравје, а задолжително мора ги примаат граѓаните кои патуваат во некоја од афричките земји или во земјите каде што владее опасниот менингококен менингитис. Вакцините за влез во овие земји се задолжителни, а ги препорачува СЗО