Uncategorised


Заврши обдукцијата на убиените, се трага по убиецот од Кавадарци

Мотивот за убиството треба да се бара во Одлуката на Центарот за социјални работи од Кавадарци, кој по барање на сопругата на убиецот донел одлука да бара од судот забрана за вознемирување и закани, што биле зачестени во периодот на бракоразводната парница


Заврши обдукцијата на убиените, се трага по убиецот од Кавадарци

Мотивот за убиството треба да се бара во Одлуката на Центарот за социјални работи од Кавадарци, кој по барање на сопругата на убиецот донел одлука да бара од судот забрана за вознемирување и закани, што биле зачестени во периодот на бракоразводната парница


Заврши обдукцијата на убиените, се трага по убиецот од Кавадарци

Мотивот за убиството треба да се бара во Одлуката на Центарот за социјални работи од Кавадарци, кој по барање на сопругата на убиецот донел одлука да бара од судот забрана за вознемирување и закани, што биле зачестени во периодот на бракоразводната парница


ЗНМ: Владата без тендери ќе огласува во печатени и он лајн медиуми

Здружението на новинарите на Македонија ги оценува како скандалозни измените и дополнувањата на Законот јавни набавки, во кои јавните институции немаат обврска да распишуваат тендери за рекламирање во медиумите


No Picture

Жешка дебата околу екстерното тестирање на студентите

Невладините реагираат, студентите повторно изостанаа, а дел од универзитетите му честитаат на министерот Абдулаќим Адеми за реформата за екстерното тестирање на студентите на денешната прва отворена дебата во врска со измените во Законот за високо образованиеNo Picture

Фуле: Извештајот е придонес за победа врз уморот од проширувањето и реформите

За Филе ова е последниот извештај бидејќи тој ја напушта оваа позиција која од 1 ноември за презема Австриецот Јоханес Хан. Во видео пораката Филе вели дека властите во земјите кандидати треба да се ангажираат за да можат жителите на овие земји да почувствуваат корист од процесот на проширувањето


Почина Јанко Узунов

На 63 години денеска ненадејно почина музичарот Јанко Узунов за време на семејниот одмор во Берово


Институциите си контрираат-во свинскиот врат има листерија, супер-анализа нема

Квантификацијата(броење на бактериите) не била од пресудно значење за докажување на листерија кога е докажан ист генотип и кај болните и во примерокот од производот, тврдат во Комисијата за заразни болести. Со ова го Комисијата го демантира тврдењето на Факултетот за ветеринарна медицина дека во производите на оваа компанија ја нема опасната бактерија, исто како што демантираат дека е направена супер-анализа во лабораторијата на овој Факултетот