Uncategorised


Поволности за изградба на градинки и домови за стари лица

Сите локации во деталните урбанистички планови кои ги носат општините, а чија намена е изградба на домови за стари лица или детски градинки ќе се продаваат со почетна цена од 1 евро за метар квадратен, а комуналиите треба да се намалат за 95 процентиСелмани: државата влегува со пари во приватните телевизии

Ние протестираме поради владините реклами, а власта оди уште еден чекор понатаму – ќе дава екстра пари, јавни пари во приватни бизниси. А намерата е многу јасна – уште повеќе да се засили контролата врз медиумите, вели Селмани за НОВАЗаев: Со оваа власт Македонија клекна на колена

Државата е економски клекнати на колена. Македонија е земја во која 370 илјади граѓани се заминати надвор од државата, од кои 300 илјади се млади. Тоа е трајно уништување на потенцијалот на државата, вели Заев


Заев: Со оваа власт Македонија клекна на колена

Државата е економски клекнати на колена. Македонија е земја во која 370 илјади граѓани се заминати надвор од државата, од кои 300 илјади се млади. Тоа е трајно уништување на потенцијалот на државата, вели ЗаевПретставникот на ООН заинтересиран за Кежаровски и Фокус

Судот не му дозволол на високиот претставник на ООН за медиуми Френк Ла Ру да го посети новинарот Кежаровски во притвор. Ла Ру се појави и во судот на рочиштето Мијалков против Фокус и истакна дека новинарите не можат да бидат тужени за изјави на трети лица.


ААМ: Со жив штит да го одбраниме ГТЦ

Во акцијата на ААМ на 14 јуни „Го сакам ГТЦ“, се повикува стручната јавност и граѓаните со жив штит да застанат во одбрана на ГТЦ од обидот за негово обезличување