Uncategorised


Забранет втор абортус во тек на една година

Владата со нов закон: Забранет е втор абортус во тек на една година. Исклучоци: ако бременоста е опасна за животот или ќе доведе до тешко нарушување на здравјето на жената за време на бременоста, породувањето или по породувањето


Вистината и “вистината” на Куририте

Просто е неверојатно како од новинарот кој нескриени имрепсии зборува за комунистичката архитектура, новинар кој дури и споделува критики на адреса на владата која не се грижи да ги реставрира старите споменици и згради, а троши куп пари на нови, Куририте успеаја да направат фан на Скопје 2014


Тасева и Малиновски се изборот на Жерновски за ревизијата

Жерновски прес конференцијата ја одржа во собата каде се чува документацијата од Скопје 2014. Тој забележа дека тоа е единствената соба во општината која има две врати, односно врата со излез директно на улицатата надвор од општината.


Владата дава поголеми земјоделски субвенции од оние во ЕУ

Субвенциите во Македонија се на повисоко ниво од далеку побогатата Европа и како нивен удел во бруто домашниот производ и како удел од буџетот, но и во апсолутни износи по жител ако се има предвид паритетот на куповната моќ.


Али Ахмети во Вашингтон

Лидерот на ДУИ на универзитетот Џонс Хопкинс денеска зборуваше за меѓуетничките односи и грчко-македонскиот спор. За повеќе детали погледнете го видеото


No Picture

По жестока дебата- кејот во Охрид преименуван во Кеј Македонија

Тито ги скара охридските советници, кои со мнозинство гласови донесоа одлука за промена на името на градскиот кеј во Охрид, од Кеј Маршал Тито во Кеј Македонија. Градоначалникот Никола Бакрачески ги праша од СДСМ како можат да го бранат името на човекот кој во светот бил прогласен за диктатор


Стопирани се трансплантациите на бубрег

Што се крие зад застојот на трансплантациите кој трае веќе втор месец. Дали причината е во отварањето на нов Центар за трансплантација во градската боница „8 Септември“, на местото на кардиохирургијата на „Филип Втори“, или е проблемот во лошата организираност и зголемниот број на смртни случаи на Клиниката за урологија


Стопирани се трансплантациите на бубрег

Што се крие зад застојот на трансплантациите кој трае веќе втор месец. Дали причината е во отварањето на нов Центар за трансплантација во градската боница „8 Септември“, на местото на кардиохирургијата на „Филип Втори“, или е проблемот во лошата организираност и зголемниот број на смртни случаи на Клиниката за урологија