Анализа(ВИДЕО) Дали прераспределбата на судиите е за да се закочи СЈО

Со годишниот распоред за работата на судиите во Кривичниот суд, десетина судии од кривична материја се префрлија во одделението за прекршоци. Откако во јавноста се…


Загубено достоинство: Работнички маки и во конфекција и во инвестиција

Додека државата плаќа стотици милиони евра помош за странските инвестиитори, работниците во овие фабрики не само што немаат права, туку го губат и достоинствотоНа што штедел пари Градот во 2016 година

Според бројките може да се види дека градот штедел на проекти за велосипедски патеки, елаборати за испитување на загадувањето на воздухот, изградба на водоводи и други проекти, сите пари предвидени за манифестации и спортски активности се потрошиле


Здравство: Со јога вежби ќе се намалува смртноста на доенчињата

Министерството за здравство предвидело 300 000 денари за јога вежби во превентивната програма за заштита на мајки и деца за , но нема отчет дали некоја бремена жена ја искористила оваа мерка и каде завршиле овие средстваМакедонија – земја каде се протестира против правда

Фактот што официјални лица, партиски активисти во Македонија протестираат против институција како што е Специјалното јавно обвинителство е показател за поместување на општествените вредности како последица на партиските пропаганди и уцени


За три години во ЗОО Скопје угинале жирафа,лавица, мајмун и морски лав

Во 2007 година, Владата издвои околу 700.000 евра за реконструкција и модернизација на Зоолошката градина во Скопје Несомнено дека живеалиштата на животните се подобрени, но…