Анализа


Сите пораки до Иванов за одлуката да не го додели мандататот на СДСМ

Десетина функционери, дипломати, еврокомесари изминативе денови го повикаа претседателот Ѓорге Иванов да ја преиспита својата одлука да не го додели мандатот на СДСМ откако партијата…Заборавени сограѓани: Животот на еден бездомник во инвалидска количка

Спасо Божиновски и Ванчо Спасов, двајца бездомници кои се запознаа во социјалниот центар „Дуња“ за време на зимските денови, продолжија заедно да живеат во подрумска…


(ВИДЕО) Пропуштен рокот за локалните избори, што понатаму

Во втората половина на месец мај истекува мандатот на градоначалниците и советите, а Македонија останува без локална самоуправа. Новото Собрание кое досега одржа само една,…


80 дена заложничка политичка драма поддржана од Иванов

Од изборите па наваму. земјава веќе стана закана за сопствената и за безбедноста на регионот, а претседателот Иванов или човекот кој по функција би требало да учествува во процеси на помирување наместо на разидување, пред граѓаните се појави само два пати, но не за помогне
(ВИДЕО) Дали прераспределбата на судиите е за да се закочи СЈО

Со годишниот распоред за работата на судиите во Кривичниот суд, десетина судии од кривична материја се префрлија во одделението за прекршоци. Откако во јавноста се…


Загубено достоинство: Работнички маки и во конфекција и во инвестиција

Додека државата плаќа стотици милиони евра помош за странските инвестиитори, работниците во овие фабрики не само што немаат права, туку го губат и достоинството