ВидеоСтудентка нападната на сред Скопје бидејќи носела шамија

Сумеја Адеми, 19 годишна студентка на Правниот факултет во центарот на Скопје била нападната од тројца млади луѓе бидејќи им засметало што носела шамија. Напаѓачите,…


Прозивка за собирот во штабот на ВМРО-ДПМНЕ и потписи за присуство

На само неколку стотина метри од владата, каде што се одржува „непартискиот собир“, против платформата на Албанските партии,  неколку десетици граѓани потпрени на ѕидот пред…Отпуштениот наставник Димовски:Добивав предупредувања да замолчам

Кој стои зад отказот на наставникот Владо Димовски, граѓански активист, учесник во Шарената револуција и Наставничкиот пленум. Дали резултатите од истражувањето кое го работел за…(ВИДЕО) Дали прераспределбата на судиите е за да се закочи СЈО

Со годишниот распоред за работата на судиите во Кривичниот суд, десетина судии од кривична материја се префрлија во одделението за прекршоци. Откако во јавноста се…


(Портрет) Џафери: Сакаме чиста, зелена Македонија

Арианит Џафери е активист и претседател на невладината организација „Еко Герила“, која започна како движење поради енормното загадување на воздухот во Тетово и Македонија. Има…


Загубено достоинство: Работнички маки и во конфекција и во инвестиција

Додека државата плаќа стотици милиони евра помош за странските инвестиитори, работниците во овие фабрики не само што немаат права, туку го губат и достоинството