Видео


(Портрет) Никола Нешкоски – најмладите ги учи за љубовта кон природата

Никола Нешкоски е младински работник, ентузијаст кој преку својата организација „Еко Логик“ на најмладите им ја предава најтешката задача – како да се грижат за…


Зошто ректорот не го призна избраниот декан на Стоматолошки факултет

Зошто ректорот на УКИМ не го призна изборот на кандидат за декан на Стоматолошкиот факултет со што го прекрши статутот и законот за високо образование ? Дали избраниот декан кој застана зад своите студенти како дел од Професорскиот пленум е неподобен за ректорот?Две години од Диво Насеље: Се уште е тајна кој ја жртвуваше полицијата

Денеска се навршуваат две години од настаните во кумановската населба Диво насеље, кога во акција против вооружена група загинаа осуммина припадници на безбедносните сили, а…Петров: Критичката јавноста да одлучи што со Скопје 2014

Скопје 2014, што потоа? Иако е рано да се зборува за иднината на проектот кој предизвика многу критики во јавноста не само поради огромната цена на чинење, туку и поради целиот невкус и кич, за можните решенија зборуваме со Александар Петров архитект и колумнист, автор на книгата „Град без љубов“