Видео

Здравство: Со јога вежби ќе се намалува смртноста на доенчињата

Министерството за здравство предвидело 300 000 денари за јога вежби во превентивната програма за заштита на мајки и деца за , но нема отчет дали некоја бремена жена ја искористила оваа мерка и каде завршиле овие средстваЕдна минута вести: Ахмети ги разгоре национализмот и екстремизмот

Демократскиот сојуз смета дека лидерот на ДУИ Ахмети преку платформата за албанските прашања ги разгорел национализмот и екстремизмот, како подлога за конфронтации и дестабилизација на…Една минута вести: Трагедија на Алпите, лавина затрупа скијачи

Најмалку двајца луѓе настрадаа во денешната голема снежна лавина на француските Алпи. Спасувачките служби досега пронашле тела на тројца замрзнати скијачи. На почетокот мислеле дека…


Една минута вести: Итна евакуација на 188.000 жители во Калифорнија

Американските власти наредија итна и задолжителна евакуација на 188.000 жители кои живеат долж браната Ороил во Калифорнија кај која се констатирани оштеувања и постои можност…