Видео

Специјализанти: Проблемот со вработувањата е вештачки наметнат

Што се крие зад цврстиот став на директорите Албанци кои добиваат да ги потпишат решенијата за вработување на специјализантите? Дали постои некој таен договор меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ?


Емисија ЈАВНО: СЈО трагало по имот на Талевски во Хрватска

Специјалното обвинителство истражувало информација дека градоначалникот на Битола, Владимир Талески поседува викендица на море во Хрватска, која би била предмет на евентуална конфискација, дознава НОВАПРОЦЕС: За правата на луѓето со хендикеп не се преговара

Зошто прашањето за хендикеп мора да се најде на агендата на политичарите. За овие и многу други прашања во ПРОЦЕС разговараме со Бранкица Димитровска од Хендикеп Плус и Елена Кочоска од Полио Плус
ПРОЦЕС: Кои функционери спречиле изградба на болница во Тетово

Кои високи функционери од власта спречиле да стартува болницата „Шендети Медикал“ во Тетово, зошто го направиле тоа и чии интереси штителе? Како банкарите переле пари…