Портрет

(Портрет) Никола Нешкоски – најмладите ги учи за љубовта кон природата

Никола Нешкоски е младински работник, ентузијаст кој преку својата организација „Еко Логик“ на најмладите им ја предава најтешката задача – како да се грижат за…Филип Достовски, неуморен активист за легализација на канабисот

Лекува ли маслото од канабис болест како ракот? Зошто треба да се легализира растението и кои се придобивките од него? Одговорите од активистот од „Зелена Алтернатива“


(ВИДЕО) Објективот на Роберт Атанасовски овековечи историски мигови

Роберт Атанасовски е фоторепортер кој овековечил многу историски момени од македонската историја. Бил сведок на аферата „Тат“, на бегалската криза во Косово, конфликтот во Македонија….(Портрет) Реџеповиќ: Ме исполнува грижата за бездомните животни

Ајета Реџеповиќ е актерка во Албанскиот театар, освен тоа, таа е активист кој над 20 години ги рани и лечи бездомните животни во Скопје. Се грижи за над 60 кучиња на неколку локации во градот