Процес

Царовска: Со итна реформа ќе се решат многу социјални проблеми

За реформата која социјалните работници треба да ги доближи до граѓаните, за проблемот со бездомниците и децата на улица, за измените во законот за лицата со посебни потреби, како и измените со кои посвоените ќе можат да ги дознаат своите биолошки родители, во ПРОЦЕС зборува Мила Царовска министерка за труд и социјална политика.   

Прочитај Повеќе

Дервишова: Вакво раководство на Лекарска комора да не се повтори

За тоа како се носеле незаконски одлуки во Лекарската комора, а раководството си вработувале свои блиски роднини. Како се менаџирало со парите? Зошто комората не прави ништо за лекарите да не заминуваат во странство? До каде е изборот на ново раководство?