Процес


ПРОЦЕС: За правата на луѓето со хендикеп не се преговара

Зошто прашањето за хендикеп мора да се најде на агендата на политичарите. За овие и многу други прашања во ПРОЦЕС разговараме со Бранкица Димитровска од Хендикеп Плус и Елена Кочоска од Полио Плус
ПРОЦЕС: Кои функционери спречиле изградба на болница во Тетово

Кои високи функционери од власта спречиле да стартува болницата „Шендети Медикал“ во Тетово, зошто го направиле тоа и чии интереси штителе? Како банкарите переле пари…


Професори на медицина: Се крои погубна политика во здравството

Kако некомпетентни луѓе носат медицински одлуки, зошто се трупа непотребна опрема, а урнисувањето се прикажува како голем успех, дали популистичките методи ги сменија работите на подобро?