Здравје

Дали трчањето е најдобрата вежба?

Трчањето е бесплатно, лесно и го намалува ризикот од срцеви заболувања и рана смрт. Но дали здравствените придобивки од трчањето се поголеми од оние од…


Создавање на неврохирургот

Хенри Марш опишува како засакал да ги оперира мозоците на своите пациенти БОЛЕСТА, ќе напише Сузан Зонтаг, е „ноќната страна на животот“. Во својот бестселер…Како да се справите со стрес и да го спречите синдромот на прегорувањe

Претприемачката Викторија Волфорд го надмина синдромот на пост-трауматско нарушување и сега им помага на други професионалци да го избегнат синдромот на прегорување. Своите совети за…