Од:

Дали Ахмети ќе се согласи на коалиција со СДСМ

Политикологот Петар Арсовски и уредникот на Фокус Зоран Димитровски дебатираат за калкулациите на ДУИ да влезе во коалиција со СДСМ или пак да се согласи на нови избори, како поддршка на ВМРО.