Од:

Дали Грција ќе се согласи Македонија да влезе во НАТО под БЈРМ

Дебата на НОВА со Дане Талевски, советник за надворешна политика на премиерот Заев и новинарот Мирче Адамчевски- за офанзивата на Македонија за влез во НАТО, опциите за решавање на спорот за името, како и за руското влијание.