Од:

Дебата во ЕП: Загрижувачки пад на слободата на медиумите


Балкан во Европа е насловот на новиот серијал дебати во Европскиот парламент. Ова издание на серијалот дебати е посветено на загрижувачките трендови во сферата на слободата на медиумите. Какво е влијанието на европските интеграции во овој процес? Гости се европратениците Тања Фајон и Александар Ковачев, Андреас Кестерис од ЕК и новинарот Тоби Вогел.

Во дебатата се вклучуваат и новинарите Томислав Кежаровски и Гордана Игриќ. Серијалот дебати во Европскиот парламент е проект на Европскиот фонд за Балканот кои го реализираат НОВА ТВ и регионалната ТВ мрежа Н1