Од:

Документарец на Ал Џезеирa – Луѓе и моќ: Македонија зад фасадата


Телевизиската мрежа Ал Џезеира Балкан емитуваше документарна емисија за политичката криза во Македонија предизвикана од „бомбите“ на опозицијата.

„Владата на Македонија одново ги испишува страниците на историјата. Албанското малцинство стравува од исходот, а додека растат етничките тензии противниците на Владата тврдат дека режимот користи методи за надзор со кои го задушува гласот на неистомислениците“, стои во најавата на емисијата Луѓе и моќ: Македонија зад фасадата.