Од:

Една минута вести: Продолжувањето на мандатот на СЈО виси во воздух

Три жртви од студот во Македонија, деновиве згрижени се 97 луѓе кои немаат дом или живеат во импровизирани живеалишта; Дали ќе се пренасочи вниманието од злосторствата на претходната влада, кои се под истрага од страна на СЈО? Дали барањата се поднесени против Македонците и дали се во прилог на воспоставување на мултиетничка држава?, се дел од прашањата кои ги отвори во јавноста платформата на албанските партии; Причина за падот на рускиот авион ТУ 154 во Црно море на 25 декември лани е претовареност и грешка на копилотот, тврдат руските медиуми. Една минута вести на НОВА на македонски и на албански јазик.