Од:

Една минута вести: СЈО влезе во Канал 5

Тим од Специјалното јавно обвинителство влегло и во телевизијата Канал 5. Обвинителството не открива што истражува во телевизијата и каква документација побарале, бидејќи постапката била тајна. Дел од медиумите пишуваат дека СЈО го истражува финансиското работење на медиумската куќа. Во петокот СЈО исто така влезе и во Медиа Принт Макединија, каде исто така “ја чешлаше“ документацијата.