Од:

Една минута вести: Уапсен вториот човек на Самсунг

Потпретседателот на компанијата Самсунг електроникс Ли Џае јонг уапсен е во рамки на истрагата за корупција која довде до отповикување на јужнокорејската претседателка Парк Геун Хје. Едно од обвиненијата е дека тој дал мито 36 милиони долари мито на советничката и пријателка на отповиканата претседателка, Чои Су Сил, за да му помогнат да застане на чело на компанијата што ја води татко му. Вести на НОВА на македонски и на албански јазик.