Од:

Ермира Мехмети: Заминувањето на Груевски е интерес за Албанците


Пратеничката на ДУИ, Ермира Мехмети во #НоваДебата вели дека постигнатиот договор помеѓу лидерите на четирите политички партии и заминувањето на Груевски е во интерес на Албанците, но и дека на министрите на ДУИ, треба да им следува право на вето.

Оваа дебата е за јавноста која е активна на интернет. Мехемти одговараше на вашите прашања и коментари упатени преку фејсбук или твитер со хаштаг #НоваДебата од 20 до 21 часот.

Наша цел е важните општествени и политички прашања да ги изложиме на јавна дебата и да овозможиме граѓаните да дискутираат. Погледнете ја снимката од дебатата.