Од:

Февруарски џез фестивал во „Бруклински џез бистро“

Од 22 до 26 февруари  скопјани ќе имаат прилика да го уживаат во настапите на реномираните македонски џез музичари кои ќе се одржат во „Бруклински џез бистро“ во Дебар Маало. Бистрото „Бруклински џез бистро“ овој фестивал го претвори во годишна февруарска традиција и секоја година успева да ги донесе некои од најдобрите имиња во џезот во Македонија.

Фестивалот се отвора утре (среда) со настапот на „Васил Хаџиманов Трио“. Во четврток  од 21 часот, ќе настапат слушаме маркантните Тони Китановски, трубата на Асан Рашид, Иван Бејков е на бас и Виктор Филиповски – тапани. Во петок (24.02.2017), во 17:30, afterwork забава со FreeStyle Live Jazz Quintet, додека петочната вечер е резервирана за „Шамба Џез Трио“ и нивниот специјален гостин. Целата програма погледнете ја на фејсбук страницата со информации за настанот.