Од:

(ВИДЕО) Горат бараките на Институтот за социолошки истражувања

Голем пожар ги зафати бараките на Заводот за урбанизам и Институтот за социолошко и политичко правни истражувања во скопската населба Карпош. На местото на настанот има голем број противпожарни возила кои се обидуваат да ги стават под контрола големите пламени јазици. Но поради ветрот пожарот брзо се шири.

Екипата на НОВАТВ е на местото на настанот и повеќе детали за огнената стихија следуваат подоцна.

Видеото е испратено во редакцијата на НОВА од Маја Цветковска
18052271 1807478316235724 1448347808 o 18042750 1807478359569053 1596269710 o 18052168 1807478319569057 1763663455 o 18015495 10213073836185051 1429518819 o 18053015 10213073833344980 2120886877 o 18043061 10213073848505359 2077115812 o 18083475 10213073833624987 320383995 o 18042880 10213073836905069 71190303 o 18053148 10213073833824992 62496646 o 18083897 10213073837705089 318176013 o 18083487 10213073836265053 1966211049 o 18090578 10213073929387381 1850056118 o