Од:

Фракција на Левица: Довчерашните другари одработуваат за ВМРО-ДПМНЕ

Владимир Куновски и Марјан Ристески, кои се дел од фракцијата во Левица, за НОВА говорат зошто ги тужат Димитар Апасиев и Здравко Савевски, дали се плашат од заканите за јакобинство од нивните довчерашни другари.

Мариглен Демири, како дел од членството на Левица која оди на избори, беше поканет на оваа дебата која се однесува на расколот во Левица, но одговори дека дебатира само со противкандидати од СДСМ, ВМРО, итн., и за тоа сме имале 20 дена простор да ги поканиме.