Од:

Фрчкоски:Оној што има мнозинство, Иванов не може да го спречи за Влада

Проф. Љубомир Фрчкоски, еден од уставотворците, за НОВА го анализира последното обраќање на претседателот Ѓорѓе Иванов, објаснувајќи на кој начин Иванов два пати го крши Уставот и кои треба да бидат идните потези на партијата која ќе обезбеди мнозинство во Парламентот.