Од:

(Галерија) Вевчански карневал со Сорос и амбасадорите

Започна Вевчанскиот карневал со над 1,000 маски. Политичката сатира е еден од главните белези на овој карневал. Погледнете ја галеријата на НОВАТВ. #Фото: НОВАТВ

Џорџ Сорос и Џес Бејли пожелни во Република Вевчани

ВМРО-ДПМНЕ под чадорот (провладините медиуми го користат „чадорот“ како конспиративна теорија за наводна завера против државата. Чадорот е во боите на виножитото кои се бои на борбата за права на ЛГБТ заедницата, уште една заедница која беше во немилост на политиките на оваа власт

 

Човек во затворско одело, позади пишува НајРеално, алузија на изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ наречена „Реално“