Од:

Геополитиката и енергетиката на Балканот


Дали е Балканот бојно поле на кое се судрија геополитичките интереси на Русија и Европа? Има ли пари во европската каса за енегретските проекти кои ќе обезбедат енегретски перспективи за Балканот? На овие прашања дебатираат експерти и европратеници во новото издание на емисијата “Балканот во Европа” . Емисијата е заеднички прокет на НОВА, Н1 ТВ и Европскиот фонд за Балкан.