Од:

Гласот на Ромите, важен само кога треба да се гласа на избори

Живеат во супстандардни услови, но “гласот“ на Ромите, околу 200 во областа „Врапче“ близу Драчево, е важен исклучиво за време на избори. Оваа ранлива заедница од државата нема никаква помош, имаат минимални социјални примања, живеат во или близу диви депонии. Тие пред камерата на НОВА раскажуваат кој ги носи на гласање ветувајќи им помош.