Од:

Големите игри за скапите ортопедски помагала

Што се крие во случајот „ортопедски помагала“? Зошто ФЗО молчел цели шест години додека била оштетувана здравствената каса? Дали истрагата ќе се прошири на вработени од ФЗО? За ова, како и за хаосот со набавката на ортопедски помагала со кој се соочуваат пациентите, откако ФЗО ги раскина договорите со фирмите кои ги произведуваат, говорат Дејан Гацов, поранешен портапарол во ФЗО и Оливера Доневска, мајка на Мартин кој боледува од церебрална парализа и жената која му испрати потресно писмо на екс-премиерот Никола Груевски.

Од Фондот за здравство не испратија свој претставник иако беа уредно поканети.