Од:

Горан Јанев: Да се засрамат од ова Скопје што го направија


Интервју со Горан Јанев, член на Солидарност и проминентен антрополог во светски рамки: За притисоците на власта да не се одржи штрајк на професорите, за фалсификатите на историјата и архитектурата во Скопје 2014, за оние кои имаат моќ и го создадоа овој проект и плукнаа на сите луѓе што го граделе после земјотресот, за разликите на поранешното и сегашното ВМРО-ДПМНЕ, за важноста власта да ги прифаќа и да ги ослушнува критиките, за оние кои молчат и се плашат и каква судбина имале во Третиот рајх.