31-10-2014 

Заљубен @SULIMANOVIC

од НОВА | објавено на: 05-02-2013 12:18:14

Си бил заљубен некад, брат? Сигурно си бил. И ти си јака фаца ко мене. Парче праиш по градов. Све сме ПРОБАЛЕ.

Али зборам за заљубуење до коске, ти текнуе? Коа не знаеш дали ти е убаво или НЕ.

Ти бар ме знаеш. Ја од увек сум растурал, праел пари и уживал у популарност. Али од коа ја упознав се сменив. Се праам јак, али џабе глумам БРАТ.

Не лажам ја никад. Не сум педер у душа. Пошто мрзам педери. Од душа. Знаеш и ТИ.


Све давам за нејзе. Чоек ја напраив. Ја издигнав. Ѝ најдов јака работа. Тие таму кај шо работи се плашат од мене па она сеа праи шо сака. Па ќе праи, брат. ГАЗДАРИЦА Е.

Све сум Ѝ дал само да и ги мрсам косите. Али коа ќе ја спомне некој друг здивуам БРАТ.


Одма убијам све! Праам листа и убијам! Има да и се извинат СИТЕ!


А тоа шо зборат дека сум ја терал да носи ролка, тоа нема везе. Тоа е од злоба. Шљивки праат само сељаци!


Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на НОВА.

Останато од Идеи

Ривалство на два, четири или пет орли

Сашо Клековски: И додека фудбалските одлуки се донесени, политичките последици од инцидентите сè уште траат. И тие, политичките последици, ги прават инцидентите на фудбалскиот натпревар, поинакви од другите инциденти

прочитај повеќе

25 години од смртта на великанот на македонското глумиште, Димитар Гешоски

Кој беше навистина актерот Гешоски? Неговата ќерка, Искра Гешоска, во текст на социјалната мрежа Фејсбук го опишува како "ученик на прилепската школа на животот и на Ченто. Tврдеше дека треба постојано да се биде субверзивен и наспроти – тоа е хигиена на духот. Да беше жив, сигурно жестоко ќе се бореше против стварноста која ни се случува... "

прочитај повеќе

Мерси Љубчо

Кире Наумов: Империјата на Георгиевски расте паралелно и со слично темпо како и малата група олигарси околу ВМРО – ДПМНЕ. Она што деновиве е интересно е фактот дека оваа скриена љубов сега се објавува и јавно

прочитај повеќе

Кредит

Ѕвездан Георгиевски: Македонија е една од ретките земји која тврди дека има многу пријатели во светот, што не може да се аргументира со ниту една од неуспешните македонски претензии во меѓународната политика, освен со фактот дека постојат уште некои институции кои се подготвени да ни дадат кредит и да веруваат дека земјата ќе може да го врати. Или барем да ги враќа каматите

прочитај повеќе

Што да направиме ние „исклучените“ од системот?!

Ивор Мицковски: Знаете ли дека во оваа заробена земја и овој потчинет народ, токму зашто е таков, сè уште има повеќе луѓе способни еден ден да се спротивстават на тиранијата, од оние способни да ја одбранат?! Знаете ли зошто? Нашата неслобода, нашата исклученост, сиромаштија и мизерија, па дури и нашето неединство кога еднаш ќе се надмине, ќе бидат неминовни носители на нашето вклучување кон ослободувањето

прочитај повеќе

Народот не го прифаќа Скопје 2014, ама тоа го покажува само во анкети

Последниот притисок на градоначалникот Коце Трајановски врз жителите на една зграда на улица Македонија, непосредно пред Домот на Мајка Тереза, одново нè потсети дека власта и натаму си го тера проектот Скопје 2014

прочитај повеќе

Да не бидеме статуи

Сите ги обвинуваат политичарите, а ретко кој забележува дека лошото образование е она што создава несвесен народ кој бира лоши политичари. И одново, лошите политичари го расипуваат образованието и носат некадарни личности на просветителските работни места, а тие произведуваат неписмено население, шупливи статуи кои бираат лоши водачи. Таа проклета спирала води кон откривање ново дно

прочитај повеќе

[СТАВ] „ДО БАЛЧАК“: БАНАЛНО И ЗДОДЕВНО

Обидите за духовитост завршуваат со изнасилени демонстрации на евтин и приземен, „народски“ хумор. Неизбежната политичко-пропагандна нота, која последниве години стана составен дел од сите филмови кои ги финансира државата, се појавува и овде, во не толку дискретни (некој би рекол и перфидни) моменти

прочитај повеќе

Младина без бог

Во деновите кога се појавија бројни примери за бескрајно затапувачки па и фашизоидни содржини од македонските учебници за основно и средно образование, пренесуваме одломка од романот „Младина без бог“ од Еден фон Хорват напишан 1937 година. Оваа славна книга предупредува на опасностите од сериското креирање сурови малограѓани кое води кон тоталитарна дехуманизираност и институционално злосторство

прочитај повеќе

До кога господине премиер Груевски???

Професорот Јове Кекеновски преку својата ФБ страница му се обрати на премиерот Груевски: До кога Вашиот министер за финансии Ставревски ќе си дозволува со месеци наназад на голем број граѓани навреме да не им ги исплатува одработените и чесно заработени пари кои минуваат преку трезорската сметка?.

прочитај повеќе

Дубравка Угрешиќ: Скопје стана најгротескната европска метропола

Очајната скопска интелигенција ги искористи сите демократски форми на протест, и ништо не помогна: целиот град го населиле со своите аматерски бронзени скулптури приучена скулпторка, нечија сопруга, сестра или љубовница

прочитај повеќе

Водач

Радоје Домановиќ: Слушателите, бледи, со испиено лице, со тап, матен, речиси бесвесен поглед, со рацете под појасот, како да оживеаја при овие мудри зборови. Секој веќе си се замислуваше себеси во некаков волшебен рајски предел каде што мачната и тешка работа се плаќа со богата жетва

прочитај повеќе

Синдром на стекната беспомошност

Станковиќ: Во држава како Македонија, како веќе да нема логика да се бае за слободата, за општествената солидарност, за уметничкиот дух што, нели, планини поместува, за местото на културата во општеството, за општествениот активизам, за убавата страна на животот...

прочитај повеќе

Македонија како тотална институција

Сашо Орданоски: Македонија под повеќегодишниот популистички апсолутизам на ДПМНЕ сѐ повеќе наликува на општество уредено според правилата на тоталните институции.Сите сме собрани на едно место, под една и неспорна власт, онаа на фамилијата. Ако не сте дел од фамилијата, дозволено е да ја носите униформата и да бидете исто третиран како и останатите во униформа.

прочитај повеќе

Злото во внатрешниот круг

Никола Гелевски: Груевизмот е идеологија и движење на чистото и незауздано насилство (токму зашто инсистира на незаузданоста, на неможноста кој било да му застане на пат, тоа насилство многу често е безразложно и манијакално)

прочитај повеќе

И Ал Капоне го реши неговиот сметководител

Приказната за Ал Капоне е интересна во моментов кога на секој нормален му станува нејасно како тоа Македонија е постојано со најголем раст во Европа и пошироко, а сепак и според признанието на гувернерот Богов, во последниве 5 години имаме просечна годишна стапка на реален раст на БДП од само 1,5%. ( со овааа стапка ни требаат над 40 години да го достигнеме европскиот просек на БДП пер капита, под услов Европа да има за цело тоа време нулта стапка на раст, односно да не чека

прочитај повеќе

Гласна најава за воведување на полициска држава

Хелсиншки Комитет: Начинот на приведување на сите судии и останати вработени е шокантен и намерно медиумски покриен, со што се повторуваат претходните практики на МВР за јавно приведување на осомничените со медиумска експонираност, што секако влијае на презумпцијата на невиност на осомничените

прочитај повеќе

Наместо „Честит 11 октомври“

Промената на власта, остранувањето на етнократската дикататура, во мигов е повеќе од нужност. Меѓутоа, немањето силна и вистинска демократска опозиција и опција која ќе биде контратежа на тоталитарниот режим, е всушност најголемиот проблем за граѓаните на земјава

прочитај повеќе

Како политичките партии ја надмудрија Европската унија

Џејмс Паничи: Ако политичките дебати до мајските избори за Европскиот парламент не ги исполнија очекувањата, тоа веројатно е затоа што очекувањата биле превисоки

прочитај повеќе

Рушењето на груевизмот не е единствената цел

Гелевски: Добога, да е само уништената зграда на владата, Груевски во историјата ќе остане запаметен како еден од најкичерските и најдеструктивните европски владетели

прочитај повеќе