Од:

Како Германија спречува корупција на функционерите во својата земја


НОВА ја анализира анти-корупциската политика во Германија: Соговорници ни се високи претставници на Министерството за внатрешни, Обвинителството, новинарски истражувачи- кои се контролните механизми да не се злоупотребуваат моќта и високите функции.