Од:

Како владееше Мачијар во Словачка кога ЕУ одлучи да ги замрзне интеграциите


Во средината на деведесетите популистичката партија на Владимир Мечијар владееше со убедливо мнозинство. Авторинарните тенденции на оваа власт ја примора ЕУ да ги замрзне преговорите за членство во Словачка. Како владееше Мечијар и зошто ЕУ одлучи да ги замрзне преговорите?

Одговрите се во едно од изданијата на емисијата Еврозум емитувана на А1 Тв во 2010 година.